Landing image
Saopštenja

30.12.2019.

N+Dizel - novo dizel gorivo vrhunskih performansi

Posebna nam je čast predstaviti vam inovativno aditivirano gorivo NESTRO Grupacije.

N+ (N plus), novo dizel gorivo vrhunskih performansi proizvedeno je u skladu sa najvišim svjetskim tehnološkim standardima.

Razvoj N+:

Razvoj nove generacije aditiviranog goriva, rezultat je saradnje sa jednom od najvećih svjetskih hemijskih kompanija iz Njemačke, ali i želje i napora da se udovolji zahtjevima i očekivanjima kupaca. Pilot projekat uvođenja brendiranog goriva realizovan je u toku 2017. godine, na odabranim NESTRO benzinskim stanicama, a pod istim nazivom N+. Nakon istraživanja tržišta pristupilo se razvoju inovativnog aditiviranog goriva N+ koje predstavljamo kupcima.

Prednosti N+:

Dodatkom specijalnih paketa aditiva, poboljšane su performanse goriva, naročito njegove ciljane karakteristike:

Eliminisanje štetnih naslaga:

Nečistoće koje prate redovan proces sagorijevanja goriva formiraju naslage na nekim od najosjetljivijih dijelova motora kao što su ventili i injektori i time onemogućavaju razvijanje pune snage motora. Nedovoljno ili neujednačeno ubrizgavanje goriva te nepotpuno otvaranje i zatvaranje ventila su samo neki od čestih problema koji prate rad, posebno, dizel motora novije generacije.

N+ dizel je posebno formulisano gorivo, koje uz pomoć paketa naprednih aditiva uklanja i do 80% nagomilanih nečistoća, a redovnom upotrebom spriječava ponovno formiranje naslaga.

Maksimalna snaga motora:

Testovi su pokazali da prilikom upotrebe neaditiviranog goriva snaga motora tokom eksploatacije pada i do 6%, dok se redovnom upotrebom aditiviranog N+ goriva omogućava da motor ujednačeno i konstantno isporučuje maksimalnu snagu.

Smanjena potrošnja goriva i emisija štetnih čestica:

Poznato je da su dizelski motori, prije svega njihovi sistemi ubrizgavanja, najosjetljiviji na kvalitet goriva. Standardi savremene eksploatacije zahtjevaju ne samo čisto i potpuno sagorijevanje već i uštedu u potrošnji pogonskih goriva. Paket aditiva kojim je obogaćeno novo gorivo N+Dizel omogućava brže zapaljenje u dodiru s vrućim vazduhom u cilindrima dok se potpunijim i efikasnijim sagorijevanjem smanjuje emisija štetnih čestica (CO, HC, Nox, PM). Testovi su pokazali da prilikom upotrebe N+ aditiviranog goriva ostvaruje ušteda u potrošnji do 4%.

Duži vijek trajanja motora:

Paket aditiva u N+ gorivu utiče na povećanje cetanskog broja što kao rezultat omogućava lakši hladan start, ujednačen, mirniji i stabilniji rad motora, čime garantuje veći broj bezbrižnih  kilometara za vas i vaš automobil.

Kliknite na LINK da pronađete vama najbližu Nestro benzinsku stanicu na kojoj možete pronaći N+ DIZEL aditivirano gorivo.