Landing image
Promocije i akcije

12.5.2021.

N+Benzin - novo gorivo vrhunskih performansi!

Novo gorivo N+Benzin pridružuje se liniji inovativnih aditiviranih goriva koje nudi NESTRO PETROL.

N+Benzin - novo gorivo vrhunskih performansi!

Jedinstvena formula aditiviranog N+Benzina proizvedena je u skladu sa najvišim svjetskim standardima, upotrebom najnovije generacije vrhunskih aditiva za benzinska goriva, koji su razvijeni u jednoj od najpoznatijih svjetskih hemijskih kompanija. N+Benzin obezbjeđuje vrhunsku zaštitu, ekonomičnost, poboljšava ukupne performanse vašeg vozila, te pozitivno utiče na okolinu.

Savremeni motori zahtijevaju visok kvalitet goriva. Aditivirano gorivo N+ kreirano je sa ciljem da obezbijedi vrhunske performanse ne samo u konvencionalnim motorima već i u modernim pogonskim sistemima kao što su motori sa direktnim ubrizgavanjem, motori smanjene zapremine (sa turbo punjačima) i sl.

Dodatkom specijalnih aditiva u gorivo poboljšana su njegova svojstva, a naročito sljedeće ciljane karakteristike:

  • vrhunska zaštita motora i efikasniji rad
  • poboljšanje performansi i i smanjena potrošnja
  • smanjenje emisije štetnih čestica

 

VRHUNSKA ZAŠTITA MOTORA

Da biste osigurali optimalan rad motora bitno je da u vaše vozilo sipate kvalitetno gorivo. Zbog izuzetno precizne izrade i visokih pritisaka unutar pojedinih dijelova motora čak i najmanja nesavršenost može prouzrokovati problem, a što je posebno izraženo kod modernih automobila. Zato je bitno znati koje gorivo koristite.

 

Ilustrovani uporedni prikaz zaprljanih i čistih ventila, kao i razlika između mlaza zaprljanih i čistih dizni

N+Benzin sadrži posebne pakete aditiva koji štite sistem ubrizgavanja tako što formiraju zaštitni sloj, a koji sprječava stvaranje naslaga nečistoća nastalih kao nus-produkt sagorijevanja. Redovnom upotrebom N+Benzina motoru svog automobila obezbjeđujete zaštitu, održavate komponente čistim i obezbjeđujete preduslove za njegov efikasniji rad.

Zaštita od korozije

Pojava korozije može da izazove ozbiljna oštećenja u rezervoaru, kao i u sistemima dovoda goriva.  N+Benzin sadrži inhibitore koji obezbjeđuju zaštitu metalnih dijelova i sprječavaju nastanak korozije.

Demulzifikacija

Specijalna komponenta sprječava stvaranje emulzije vode i ulja čime osigurava da vaše vozilo i motor funkcionišu bez poteškoća i na optimalan način tokom cijele godine.

 

POBOLJŠANJE PERFORMANSI

Uporedo sa ispoljavanjem efekta sprječavanje stvaranja naslaga nečistoća, paket aditiva kojim je obogaćen N+Benzin takođe iskazuje snažan efekat čišćenja ranije formiranih naslaga. Čistiji sistem za rezultat ima bolje i ujednačenije performanse pogonskog sklopa, poboljšano sagorevanje i duži vijek trajanja.

 

Ušteda goriva

Osim na stanje motora, izbor goriva direktno utiče i na njegovu potrošnju. Oko 10% energije oslobođene sagorijevanjem benzina se gubi usljed unutrašnjeg trenja u motoru. N+Benzin sadrži paket aditiva koji utiče na smanjenje trenja između klipnih prstenova i zidova cilindra, što za rezultat ima efekat smanjenja potrošnje. Dodatno tome, čistiji sistem ubrizgavanja obezbjeđuje optimalne uslove za sagorijevanje što dodatno utiče na smanjenje potrošnje goriva. U cilju postizanja maksimalnog efekta preporučuje se kontinuirana upotreba N+Benzina za sve vrste benzinskih motora.

Smanjenje trenja utiče na povećanje obrtnog momenta, što je od dodatnog značaja s obzirom da motori koji imaju veći obrtni momenat nude elastičniju vožnju, odnosno vožnju s manje učestalom izmjenom brzina. Paket aditiva u N+Benzinu garantuje veći broj bezbrižno pređenih kilometara za Vas i Vaš automobil.

 

SMANJENJE EMISIJE ŠTETNIH ČESTICA

Posebno formulisani, N+Benzin sa dodatkom aditiva omogućava potpunije i efikasnije sagorijevanje, čime se smanjuje emisija štetnih čestica.

Aditivirana goriva koriste vlasnici vozila koji žele najbolje za svoj automobil - ispravan rad motora i manje troškove održavanja. N+ goriva pomažu pri zaštiti i održavanju nivoa performansi kod novih automobila, te produžavaju radni vijek motora rabljenih automobila.

 

Nestro aditivirana goriva - goriva sa kojima ste uvijek u plusu!