Landing image
Saopštenja

11.9.2018.

Zajedno možemo više

Zajedno možemo više

Tokom više od decenije poslovanja NESTRO Grupacija je svojim donacijama pomogla održavanju brojnih društvenih, sportskih, kulturnih, ekoloških, humanitarnih i drugih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, doprinoseći tako pozitivnom razvoju društva i sredine u kojoj posluje. Godine djelovanja u društveno-odgovornom segmentu poslovanja jasno su odredile potrebu za sponzorskim, donatorskim i humanitarnim projektima NESTRO Grupacije.

Prvi projekat naziva „Stvaramo zdrave navike“  obuhvata realizaciju ekoloških i sportskih aktivnosti. NESTRO aktivno i planski inicira i realizuje konkretne ekološke akcije, učestvuje u obilježavanju dana posvećenih ekologiji, te podržava zdrave sportske navike bilo da se radi o amaterskim ili profesionalnim sportskim aktivnostima. Pod imenom „Stvaramo zdrave navike“  provode se i donatorske aktivnosti u saradnji sa oranizacijama: „Budimo ljudi“, „Srcem za Modriču“ i Savezom „MeNeRaLi“.

Svjesni i senzibilni na socijane potrebe pojedinaca, NESTRO Grupacija i njena članica „NESTRO PETROL“ a.d. Banja Luka u cilju podrške i kvalitetnijeg života pokrenula je i drugi humanitarni projekat „Zajedno možemo više“. Humanitarni projekti provodiće se u lokalnim zajednicama u kojima posluje „NESTRO PETROL“ a.d. Banja Luka. Najrasprostranjenija mreža maloprodajnih objekata NESTRO benzinskih stanica posluje kroz osam poslovnih jedinica (PJ) koje će podržati rad i planirane aktivnosti 8 (osam) humanitarnih organizacija/udruženja:

Cilj projekta je donatorskim sredstvima omogućiti humanitarnim organizacijama i udruženjima da realizuju veći broj aktivnosti koje doprinose kvalitetnijem razvoju društva, kao i da pruže direktnu pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Zajedno smo posvećeni socijalno-ekonomskom razvoju društva, jer tako možemo više! U projekat smo uključeni i mi, NESTRO Grupacija i svi vi, naši vjerni kupci. Zavisno od mjesta kupovine, pomogli ste rad humanitarne organizacije/udruženja u vašoj lokalnoj sredini i tako postali  dio projekta „Zajedno možemo više“!

Podrška radu humanitarnih udruženja/organizacija,  predstavlja nastavak pozitivne prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO Grupacije.